Dirk Rochtus

Dirk Rochtus

27ste plaats Vlaams Parlement, Antwerpen

Over mij

gezin2

 

Dirk is geboren op 25 september 1980 te Borgerhout en groeide op in een nieuw samengesteld gezin als de tweede van zeven kinderen.

Hij liep school, voornamelijk op het Onze Lieve Vrouwecollege te Antwerpen, maar studeerde af aan de Secundaire handelsschool Sint-Lodewijk.

Bij de scouts kreeg hij als totem 'rechtgeaarde frankolijn' mee.

Dirk is gehuwd met Annelies Peeters en trotse vader van drie kinderen: Ruben, Louise-Marie en Juliette.

Hij studeerde af als licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Dirk volgde een LLM programma aan de Stellenbosche Universiteit in Zuid-Afrika, waar hij zich specialiseerde in "International Criminal Law" en "Children's Rights".

Dirk begon zijn professionele carrière als advocaat in 2005.

Dirk is mede-oprichter van het Genootschap Paul Van Ostaijen met zetel in het geboortehuis van de dichter. Te paard is Dirk een bosruiter, en voelt hij zich thuis op de Gipsy Horses Ranch in Westerlo. Daarnaast is Dirk een fervent lange-afstand-wandelaar, getuige daarvan zijn succesvolle deelname in 2018 aan de 100km Dodentocht. In 2019 loopt hij zijn eerste marathon.

Dirk was van 2013-2019 Antwerps gemeenteraadslid in het team van Bart De Wever. Hij nam gedurende zes jaar het voorzitterschap waar van de raadscommissie bevoegd voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten. Eerste gedeputeerde Luk Lemmens is diens politieke vader.

Vandaag is Dirk kandidaat voor het Vlaams Parlement vanop de 27ste plaats. Een magisch getal, dat vol beloftes zit.

Dirk maakt zich sterk professioneel en in zijn vrije tijd begaan te zijn met zijn medemens. Niemand is echter perfect. Het vergt dan ook moed het leven te leiden dat je wilt. De wereld veranderen, begint bij jezelf!